Tutumutti

7 variáció álarcra

2017. február 14. - Tutumutti

Az elmúlt pár napban még mindig farsangi hangulatban tobzódtunk, buzgó álarckészítéssel teltek a napok. Egyes példányok létrehozása több időt vett igénybe, mások hamarabb elkészültek. 

7_variacio_alarcra.png

A hozzávalók hobbiboltból beszerezhetők, vagy papírboltból + Röltexből:

  • Dekorgumi
  • Kalapgumi
  • Hagyományos, "göndörödő" ajándékcsomagoló szalagok (ld. az alábbi képen)
  • Színes madártoll
  • Flitter
  • Krepp papír
  • Öntapadó díszek, matricák
  • Hobbi ragasztó
  • Ragasztópisztoly vagy más erősebb ragasztó a tollak rögzítéséhez (mi Pattex Power Tape ragasztószalagot használtunk)
  • Olló

 7_variacio_alarcra_2.pngAzt már az elején elhatároztuk, hogy papír helyett dekorgumiból készítjük az álarcokat. Kényelmesebb viselet: nem töri az orrunkat, nem nyomja az arcunkat. A dekorgumit amúgy vágni is kellemes érzés a puhasága miatt.

A kalapgumit először zsákvarró tűvel szerettem volna átvezetni a maszkon, de sajnos túl vastagnak bizonyult és nem sikerült belefűznöm a tűbe, így végül ollóval vágtam egy kicsi lyukat az álarcra, amin a tű segítségével lökdöstem át a gumit.

A sablont mi házilag készítettük, született egy gyerek- és egy felnőttméret. De a netről is letölthető, például szép formákat találunk a Színes ötletek blog oldalán itt. Akár itthon rajzolt, akár nyomtatott sablont használunk, kivágás után mindenképp végezzünk egy próbát: ellenőrizzük, hogy jó helyen vannak-e a szemnyílások, elfér-e a gyerkőc orra, megfelelő-e az álarc mérete. Ez csak először macerás, ha már kész a helyes méretű sablon, gyerekjáték (szó szerint) az egész alkotás!

Íme szorgos ügyködésünk eredményei:

1. Vidám maszk örökké repdeső kis pillangóknak:

7_variacio_alarcra_3.png
 A kislányomnak készült, nagyon szereti, mert már jó ideje vágyik egy szemüvegre. Most megkapta. :) Ennek az elkészítése azért lassabb folyamat, mert két különböző alakú álarc szükséges hozzá. Bizton állíthatom, hogy bölcsis gyerkőc esetén felnőtt segítsége erősen ajánlott.

2. Klasszikus forma régimódi álarcos bálba:

7_variacio_alarcra_4.png

Ennél a krepp papír legyezővé hajtogatása vette el az időt. Érdemes figyelni arra, hogy szépen elrendezzük a tollakat rögzítés előtt. Ehhez Pattex power tape ragasztót használtam, mert épp azt találtam itthon. Próbáljuk fel a maszkot és ha a tollak hegye nyomja az orrunkat, ollóval könnyedén lenyisszanthatjuk.

3. Csinos kis szalagos álarc plüssállatok részére:

7_variacio_alarcra_5.png

Amíg az előbbivel bíbelődtem, a Mackó villámsebességgel összeütötte ezt a kis csodát az ő Panda Pannija részére. Mivel azonban Panda Panni épp az óvodában kulturálódott a fotózáskor, ezért Bimba Maci debütált főszereplőként. Jobb is így, mert szegény Panda Panni felett (szókeveredéssel élve) elrepült már az idő vasfoga. :) 

7_variacio_alarcra_7.png

Ugye ismeritek a Bimba Design termékeit? Nekünk kettő is van ezekből a kisszériás, színes, szép grafikával készült, babamarokba passzoló kisállatokból. Ha érdekel Benneteket, a termékeknek utánanézhettek itt.

7_variacio_alarcra_8.png

4. Pikk-pakk összeüthető változat autóőrülteknek:

Kézdublőröm megmutatja, hogyan is készült:

7_variacio_alarcra_6.png
A kisfiam készítette teljesen egyedül, büszke is volt magára! Fény felé fordítva szépen csillognak ezek az autós matricák. Innen jött az ötlet, hogy csillogó mintát varázsoljunk még pár álarcra, mert a szikrázó fények igazán illenek a jelmezbáli hangulathoz!

5-7. Csillámtetoválás álarcon:

Így aztán előkerült a csillámtetoválás készletünk, és (felvarrtunk) felragasztottunk pár tetkót további három maszkra. Kicsit nehezebben ragadnak a csillámok a dekorgumira, mint a bababőrre, de nem vészes. Gyorsan elkészíthető és különleges álarcok születtek!

7_variacio_alarcra_9.png

7_variacio_alarcra_10.png

További ötleteket találtok a karneválos Pinterest albumomban itt.

Kellemes farsangi időszakot Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr6812253712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása