Tutumutti

Hópelyhes adventi mécsestartó

2017. december 12. - Tutumutti

Őszintén bevallom, hogy nálunk egy ideje keverednek a gyurmás és a konyhai felszerelések. Hol a süteménykiszúróval gyurmázunk, hol a gyurmakellékekkel sütünk.

Most az előbbi történt, így készültek az alábbi takaros kis mécsestartók:

tutumutti_hopelyhes_adventi_mecsestarto_1.pngSokoldalúan használható ám ez a csinos kis hópehely: ha apró lyukat is szaggatunk bele, akkor lehet karácsonyfa- vagy ajtódísz, esetleg adventi koszorúnk éke, és természetesen egy hosszú szál gyertyát is helyezhetünk bele. 

tutumutti_hopelyhes_adventi_mecsestarto_2.png

Hozzávalók:

tutumutti_hopelyhes_adventi_mecsestarto_3.png

Szaggatás után, sütőpapírral borított tepsibe helyezve kb. 20 percig sütöttük a művünket. Vigyázat, forrón még formázható, csak hűlés közben szilárdul meg. A gyurmán az apró betűs útmutatót érdemes elolvasni, a miénket max. 130 fokon szabad sütni, különben jól megég a teteje (korábbi saját keserves tapasztalat). 

tutumutti_hopelyhes_adventi_mecsestarto_4.png

Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok. 

Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol most rendhagyó adventi naptár formájában mindennap egy-egy karácsonyra hangoló bejegyzéssel jelentkezem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr7713470773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása