Tutumutti

Így neveld a sárkányodat!

Avagy hogyan lesz a kedves fiatal lányból dörzsölt anyaállat? :)

2018. január 04. - Tutumutti

Tegyétek a szívetekre a kezeteket: ugye Titeket is folyamatosan formálnak a gyerekeitek? Mennyit változtatok annak hatására, hogy felelősek lettetek értük?

Abban mind egyetérthetünk, hogy édesanyává válni teljesen újszerű élmény: az anyaság olyan véletlenszerű események láncolatát indítja el, amilyet még biztosan nem pipáltunk. A jó hír az, hogy egy idő után csak elsajátít valamiféle rutint az ember.

tutumutti_igy_neveld_a_sarkanyodat.png

Vannak ugyanis tipikus öngól szituációk, amikbe a rafkós anya egyszerűen nem sétál már bele! Így például:

  1. Az anyasárkány háztartásának fontos kelléke a kisméretű csillagcsavarhúzó, és mindig, de MINDIG van otthon tartalék ceruzaelem. Vagy ha nincs, akkor vessen magára, ha legközelebb lemerül a gyerkőc kedvenc kisvonata!
  2. Kézügyességünk csiszolására kiváló alkalmat kínálnak azok a lehetőségek, amiket a buzgó csimoták a maradék szappan lefolyóba tuszkolásával teremtenek számunkra. A szappan kipecázása során zsonglőri képességeink fejlesztése mellett még híres türelmünket is edzhetjük.
  3. A rutinos édesanya gondoskodik arról, hogy mindig legyen elég tej és kakaópor a háztartásban, elkerülendő a reggeli kakaó hiánya okozta kisebb-nagyobb súrlódásokat.
  4. Életemben nem ettem annyi almahéjat, mint az elmúlt hét évben! Az a titka az egésznek, hogy jó vastagon kell hámozni a gyümölcsöt. Egészséges is, mert ugyebár héjában a vitamin!
  5. Az anyasárkány gondosan megválogatja minden egyes szavát, mert biztos benne, hogy bár kérései rendszerint süket fülekre találnak, legcifrább kifejezései csakhamar kicsinyei ajkán köszönnek vissza.
  6. Ha véletlenül plázába merészkedünk kiskorúinkkal, a vásárlás idejébe belekalkuláljuk azt a plusz 15 percet, amit teljes természetességgel mozgólépcsőzéssel töltünk, mégpedig ugyanazon két emelet között.
  7. A tapasztalt édesanya vagy egyedül jár játékboltba, vagy neten rendel gyermekeinek.
  8. Szomorú, de igaz, hogy a gondtalan bulizás emléke a messzi, ködös múltba vész. :( Ki vágyna másnap reggel hasogató fejfájással arra ébredni, hogy csintalan csemetéi sikongatva viháncolnak a hasán?
  9. Míg huszonévesen temérdek szituációt lecikiztünk, manapság a járda kellős közepén magából kikelve fetrengő kis kincsünk látványa a mindennapi életünk része. 
  10. A dörzsölt édesanya mindig elő tud rukkolni valami érdekes témával vagy látnivalóval, és ezen képességével azokban a necces helyzetekben brillírozik leginkább, amikor porontya sírdogál vagy cirkuszol.
  11. A munkaidő kezdete előtt 20 perccel nincs is jobb programunk annál, minthogy arról társalogjunk szemünk fényével, hogy a csillogó hercegnőruhában vagy a cicás pólóban tündököljön-e aznap az óvodában.
  12. Jaj, ezt félve írom le... a rutinos anya suttyomban szelektálja nemcsak a Kinder figurákat, de ráadásul a gyerekrajzokat is!
  13. A sokat látott szülő elkészíti kislányának a vágyott lekváros-kolbászos szendvicset, és rezzenéstelen arccal nézi végig, ahogy kicsinye bedarálja az ínyencséget.

Ti mivel egészítenétek ki a listát? 

A bűvös 13 sorozat további szösszenetei ide kattintva elérhetők.

A megosztásokat előre is köszönöm szépen. Találkozzunk Facebookon és Instagramon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr2213547869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása