Tutumutti

13 környezetbarát módszer, amit az otthonunkban alkalmazunk

2017. október 18. - Tutumutti

Igyekszünk környezettudatos életmódot folytatni, bár van még hová fejlődnünk.

tutumutti_13_kornyezetbarat_modszer.png

Egyelőre az alábbiakra figyelünk: 

1. A papír, műanyag és fémhulladékainkat, valamint az üvegeket szelektíven gyűjtjük. Ugyanez vonatkozik a használt elemekre, étolajra, gallyra ment elektromos háztartási gépekre.

2. Sőt, legújabban újratölthető elemeket használunk.

3. A zöldhulladékot is szelektíven gyűjtjük.

4. Hosszú élettartamú, energiatakarékos LED izzókat használunk.

5. Környezetbarát tisztító- és mosószereink vannak. A neten rendelem őket, hogy ne kelljen cipekedni. Az ecet tényleg olyan szuper, mint ahogy mesélik! :) Mosogatógéptablettából viszont hiába teszteltem többfajtát is, nem találtam jó minőségű környezetbarát verziót, így szégyellem, de egyelőre maradtunk a hagyományosnál. :( Az ezzel kapcsolatos tippeket előre is köszönöm szépen!

6. Piperecikkek terén is elindultunk az úton, de bevallom, még van hová fejlődni. 

7. A táskám állandó tartozéka két textilszatyor a bevásárlásokhoz. Az egyikről itt írtam, a másik non+, ruhavásárláskor kaptam ajándékba.

8. A közértben lehetőleg nem kérek nejlonzacskót (ezt nem nagyon szeretik az eladók, mert nehezebb lemérni a zöldségeket például). Ennek ellenére sok csomagolóanyaggal távozom (kiflikhez, felvágottakhoz stb.).

9. Jó állapotú felesleges ruhaneműinket, játékainkat, egyéb használati tárgyainkat a rászorulóknak adjuk.

10. Kidobásra ítélt ruhaneműink, háztartási textíliáink a H&M-be kerülnek, ahol újrahasznosítás vár rájuk, és még kupont is adnak érte. 

11. Hagyományos szívószálat tényleg nem használunk, mióta megfogadtuk. Sem itthon, sem vendéglátóhelyen. Vannak tartós műanyagból készült darabjaink, bulira pedig papír termékeket vásárolunk.

12. Ásványvizet nem veszünk, így nem kell cipekednünk, és megkíméljük környezetünket a műanyag palackoktól is. A lakásunk felújításakor beszereltettünk egy vízszűrőt és van szódagépünk is.

13. Közüzemi és adminisztrációs ügyeinket, ha csak lehet, elektronikus úton intézzük.

Ti milyen környezetkímélő módszereket alkalmaztok?

A képen szereplő csodaszép tetoválás innen származik.

A bűvös 13 sorozat további bejegyzései itt megtekinthetők.

Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok. Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol sok-sok további ötletet, tippet találtok. Hírlevelemre a blogfelület jobb oldalán tudtok feliratkozni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr312827386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása