Tutumutti

Így ragasszunk képet színes papírból!

2017. július 16. - Tutumutti

Előszó

Ez a projekt kb. fél órát vett volna igénybe, ha gondos tervezés előzte volna meg. Na de...! :)

Így kerekedik pár kósza ötletből egy szép kreatív délelőtt!

tutumutti_idezet_picasso.png

Körülmények

Az úgy volt, hogy a Kicsik kitalálták, hogy nyirbálni szeretnének. 

"Nyirbálni? Már megint egy csomó papírhulladék!" - jajdult fel környezetbarát énem.

"Hadd szórakozzanak! Legalább gyakorolják az ollózást, nekem meg lesz 10 nyugodt percem!" - szólalt meg bennem a tudatos és a nyári szünidőben kissé már leharcolt édesanya.

És ebben a pillanatban bevillant ez a kép, amit nemrég mentettem nagy irigységgel a Pinterestre:

il_570xn_456232381_92fn.jpg

Nem semmi séró, ugye?

Munkafolyamat

evolucio_gyerekszemmel_tutumutti_6.png

A következő gondolat: "Ezeknek színes papírt kell adni!" Így is lett. Serényen hozzáláttak a vagdosáshoz (a szorgalom mindig az erényeik közé tartozott), égett a kezük alatt a munka...

Mire elkészültek, eszembe jutott, hogy van pofás kis masnis és hópelyhes lyukasztónk, inkább ezekkel készüljön ez a parádés hajkorona. Nosza, a miszlikre vágott kartonpapírokat kilyuggattuk. Persze ők is ki szerették volna próbálni a lyukasztást. Nem sikerült egyből, de szerencsére hamar átlendültünk a kudarcokon, és végül vidáman repkedtek a masnik és hópihék mindenfelé egy négyzetméteres körzetben. 

Adott volt, hogy lányt készítünk mi is, őt "hercegnő" elnevezéssel tettem eladhatóvá a piacunkon. Na de mi legyen a fiúgyermekkel? Kell egy majom is! Ha akarom, ha nem, a darwini elméletnek fogunk itt, kérem, örök mementót állítani!

Éreztem, hogy sziluettre futja csak az időmből, elvégre kis porontyaim régóta ülnek már egy helyben. Gyorsan átpörgettem a sziluettfelhozatalt a Google-on, kiválasztottam két könnyedén kivitelezhető példányt és ceruzával felrajzoltam. Radíroztam, javítottam. A sziluettben az a jó, hogy hamar elérkezünk a szép eredményhez. Amikor megszülettek a végleges formák, tussal áthúztam.

Ragasztóstifttel elő, folytatódhat a móka! Beragasztóztam a hajak/szőrök helyét a papíron, a kis ujjacskák pedig rányomták a színes formákat. Szükség esetén a masnik és pelyhek hátoldalát is beragasztóztuk.

evolucio_gyerekszemmel_tutumutti_2.png

Nagyon szerették készíteni és külön öröm, hogy a végeredményre is büszkék. Volt mit mutogatni Édesapának délután!

Röviden és tömören:

Konklúzió

Tény, hogy a mi művünk nem olyan lett, mint a kép, amiről inspirálódtunk. De nem is ez volt a cél, sőt! Ráadásul nem is szerettem volna bevonni őket olyan kreatív tevékenységbe, ami nem az életkoruknak megfelelő.

evolucio_gyerekszemmel_tutumutti_3.png

Azért elég szép teljesítmény a bölcsis/ovis Padavanjaimtól, nem igaz? :)

Slusszpoén

És hogy honnan származott a színes kartonpapír? Ez egy másik történet, amiről lesz is szó hamarosan. Az alábbi képek kicsit árulkodóak, lehet tippelni! :)

evolucio_gyerekszemmel_tutumutti_5.png

evolucio_gyerekszemmel_tutumutti_4.png

evolucio_gyerekszemmel_tutumutti_1.png Az inspirációs kép forrását elérhetitek a fotóra kattintva. A gyerekekkel való nyugodt kézműveskedés körülményeiről itt olvashattok.

Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok.

Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol sok-sok további ötletet, tippet találtok. Havonta érkező hírlevelemre a blogfelület jobb oldalán tudtok feliratkozni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr7912667133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2017.07.18. 15:29:58

Ez nagyon helyes, mi ugyanezt pillangókkal csináltuk és otthon. És ha megengeded javaslok egy nagyon jó kis webshopot, mert mindig találunk rajta valami olcsót és jót: vertespapir.hu

Tutumutti 2017.07.18. 22:20:27

@BNati: Szuper! A webshopot megnézem, köszönöm szépen! :)
süti beállítások módosítása