Őszintén bevallom, hogy nálunk egy ideje keverednek a gyurmás és a konyhai felszerelések. Hol a süteménykiszúróval gyurmázunk, hol a gyurmakellékekkel sütünk.
Most az előbbi történt, így készültek az alábbi takaros kis mécsestartók:
Sokoldalúan használható ám ez a csinos kis hópehely: ha apró lyukat is szaggatunk bele, akkor lehet karácsonyfa- vagy ajtódísz, esetleg adventi koszorúnk éke, és természetesen egy hosszú szál gyertyát is helyezhetünk bele.
Hozzávalók:
- Süthető gyurma
- IKEA Bakglad hópelyhes sütőforma
- Kevés olaj a sütőforma kenéséhez (mivel a linzer legutóbb jól beleragadt)
- Sodrófa
Szaggatás után, sütőpapírral borított tepsibe helyezve kb. 20 percig sütöttük a művünket. Vigyázat, forrón még formázható, csak hűlés közben szilárdul meg. A gyurmán az apró betűs útmutatót érdemes elolvasni, a miénket max. 130 fokon szabad sütni, különben jól megég a teteje (korábbi saját keserves tapasztalat).
Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok.
Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol most rendhagyó adventi naptár formájában mindennap egy-egy karácsonyra hangoló bejegyzéssel jelentkezem.