Tutumutti

Helytakarékos dolgozó- és tanulósarok

2017. augusztus 29. - Tutumutti

Jó lenne egy íróasztal! Nekünk felnőtteknek, és most már a Nagyfiúnak is.

Bár a tanító néni ígérete szerint még jó pár évig nem hoznak haza házi feladatot a kisiskolások, ha mégis szükség van egy kis gyakorlásra, nem szerencsés, ha a testvérek hangos viháncolása zavarja az elsőst az o betű kanyarításában. És mi felnőttek is odatelepedhetnénk a laptoppal a konyhaasztal helyett.

Úgysem fogjuk napi szinten használni, akkor meg nincs szükség két külön asztalra! Ha kevés a hely, halmozzuk a funkciókat! Egy közös, nem túl gyerekes, nem is túl komoly, barátságos, kicsit játékos megoldásban gondolkodtunk. Olyat szerettünk volna, amihez mind szívesen telepedünk le.

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_1.png Hely? Az nincs! A gyerekszoba túl zajos, a nappali túl forgalmas - marad a kicsi háló. Eddig egy kiságy dekkolt a sarokban azzal a céllal, hogy az aktuális éjjel dorbézoló huligánt a gyerekszobából ide átemeljük (fantasztikus ötlet, mondhatom!). Szerencsére az ilyen huligánok mostanában elkerülik a házunk tájékát, így a kiságy ment a Vaterára. 

A régi Thonet asztal eddig a teraszon töltött velünk remek napokat, vidám kézműveskedésekhez, hangulatos esti borozásokhoz hozzásegítve minket. Lesuvickoltam róla a festék-, csillám- és a romantikázás okozta viaszfoltokat, letöröltem a pókhálókat, és beemeltük a csöpp hálóba. 

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_3.png Amúgy is szerettem volna valami régi darabot a hálóba - úgyhogy ez pipa. :) Ráadásul ez az asztal szükség esetén duplájára nyitható.

Az asztal feletti térképhez egy 2005-ös (!) National Geographic mellékleteként jutottunk hozzá. Lehet, hogy csak az elfogultság beszél belőlem, Földlakóból, de úgy általában: olyan szép a világtérkép, nem? :)

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_2.png

Kicsit mégis szeretnénk elkülöníteni a tanuló és a dolgozó funkciót, így azt találtuk ki, hogy mindenki kap külön tárolót.

A fiam egy Raskog zsúrkocsit, amiben a könyveit és füzeteit tarthatja. A zsúrkocsi ugyan nem újdonság, de mindig szemeztünk vele az Ikeában, ráadásul most le is árazták. Vettünk rá felakasztható horgokat, kosarakat az írószerei és mágneses tégelyeket a kis kincsei számára.

E.T. hazatért. :)

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_7.png

Magunknak pedig beszereztünk egy falipolcot és zsebes tárolókat. A polc is Ikea darab, sajnos már nem kapható, Jófogáson bukkantam rá. A kis tér miatt nem szerettük volna túl magasra helyezni, de azért úgy intéztük, hogy a zsúrkocsi beférjen alá. Ha a kocsit begurítjuk a polc alá, az asztal mellett elfér még egy szék.

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_8.png

Mostantól új, cserepes szobatársunk, Búra is itt rontja tisztítja a levegőt.

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_5.png

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_6.png

A szíves kép készítéséről ebben a posztban számoltam be.

Az az igazság, hogy a plafonunk a hálóban igen szerencsétlenül, különböző magasságokban helyezkedik el. :( Ha már úgysem lehet elrejteni, úgy döntöttük, kihangsúlyozzuk: így lett az egyik sík piros.

tutumutti_helytakarekos_dolgozo-tanulosarok_4.pngAz pedig, hogy mi került a teraszra az asztal helyére, kiderül ebből a bejegyzésből.

Még kicsit belakjuk, és remélhetőleg néhány évig (amíg a Kicsik óvodásak) elegendő lesz ez a megoldás. 

Otthonunk eddig bemutatott szegleteit a "már minálunk" rovatban találjátok.   

Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok.

Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol sok-sok további ötletet, tippet találtok. 

Havonta érkező hírlevelemre a blogfelület jobb oldalán tudtok feliratkozni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr4212780598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása