Tutumutti

Régi kedves karácsonyi meséink

2017. november 12. - Tutumutti

Ezennel megnyitjuk itthon a karácsonyi szezont! Bár a túl korai készülődésnek nem vagyok híve, szeretem kihasználni a ráhangolódás időszakát. Az ajándékozás percei olyan gyorsan elillannak, az adventet érdemes megtölteni szép emlékekkel.

Hamarosan előkerülnek a karácsonyi mesekönyvek! Az örök kedvenc Bogyó és Babóca, valamint Boribon sorozat ide vonatkozó fejezetein kívül még az alábbiak képezik a repertoárunk szerves részét:

tutumutti_kedvenc_karacsonyi_meseink.png

  • Eve Tharlet: Jakab mester karácsonya: Kedves könyv a Szentestéről, versbe szedett történet bájos rajzokkal. Ha esetleg érdeklődtök a tartalom iránt, Youtube-on megtekinthető. Sajnos újonnan nem kapható. Vaterán jutottam hozzá, szívesen olvassuk kánikulában is. :)
  • Kippkopp karácsonya: Ha jól emlékszem, 4 éves koromban hozta nekem a Jézuska, és ugyanez a példány a gyerekeim adventi készülődésének is fontos kelléke. Számomra a legszebb mese a Kippkopp sorozatból. Alapmű, nem vitás. 
  • Walt Disney "Boldog karácsonyt!" mesekönyvek: Varázslatos hangulatú Disney meséket tartalmaz mindkét könyv - nemcsak Miki egérről, hanem a többi mesehősről is. Itt és itt olvashattok a kötetekről. Ha eltekintünk a szereplők nevének csapnivaló magyar fordításától (Goofy helyett Szaglász, Chip és Dale helyett Ámókus és Bémókus stb.), szóval ha ezen felülemelkedünk, akkor remekül szórakozhatunk a vidám történeteken. 
  • Gabi karácsonya: Ha jól tudom, ezt a diafilmet sem lehet újonnan beszerezni. Itt elérhető digitálisan, Vaterán pedig időről időre felbukkan egy-egy régi eladó példány.

Ti milyen ünnepváró történeteket olvastok szívesen?

Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol sok-sok további ötletet, tippet találtok. 

Hírlevelemre a blogfelület jobb oldalán tudtok feliratkozni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr1813250271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása