Tutumutti

Szuper egyszemélyes logikai játékok

Gyerekeknek és játékos felnőtteknek

2017. október 31. - Tutumutti

Születésnapján a Csodák Palotájában jártunk a nagyfiunkkal - csak mi hárman, mint régen. :) Remekül szórakoztunk, egy szép élménnyel gazdagodtunk. Lenyűgöző a kiállítás, nem beszélve a 9D moziról és a kipróbálható logikai játékokról.

Végül három Thinkfun játékot is választottunk, és teljesen véletlenül az egyik kis barátjától is kapott egyet a Mackó a születésnapjára. Azóta ezek a slágerek itthon. A kicsik (általunk kitalált) egyszerűsített szabályokkal játsszák, a bátyjuk és mi pedig élesben. :)

tutumutti_szuper_egyszemelyes_logikai_jatekok.png

Mindegyik játék egyedül játszható. Nekünk ez fontos szempont, mert sajnos a kicsik mellett a hagyományos társasjátékozás egyelőre teljes kudarc. :( Szintén közös jellemző, hogy a feladványokat kártyákon találjuk, melyek nehézségi foka a kezdőtől a profi szintig széles skálán mozog. Ahogy haladunk a bonyolultabb rébuszok felé, egyre összetettebb gondolkodásra van szükségünk. Egyre feljebb haladva biztos a sikerélmény és a folyamatos fejlődés! 

Mind a négy játék nagyon addiktív, folyamatosan arra sarkallnak, hogy újabb és újabb feladványt oldjunk meg.

Külön pluszpont, hogy utazáshoz is kiválók. A sakk maga egy műanyag doboz, amely a figurákat és a kártyákat rejti, a másik háromhoz pedig csinos tárolózsák tartozik. Teszteltük már gyermektársaságban végzett hivatalos ügyintézés során is. :)

Nézzük őket szép sorjában - a részletes szabályokat az alábbi képekre kattintva érhetitek el:

1. CHOCOLATE FIX

Sudokuhoz hasonlatos játék. Adott egy 3x3-as tábla, amire a kártyán szereplő infók alapján kell felhelyeznünk a süteményeket. Három különböző formájú süti van, mindegyik három színben. 

chocolatefix_meretezve.jpg

2. RUSHHOUR

Adott egy kis tábla, amin csúsztatással mozgathatók az autók (emelni nem ér). A cél - a többi jármű arrébb tologatásával - a kis piros kocsi eljuttatása a kijáratig. Nem csak autórajongóknak ajánlott! :)

rushhour1_meretezve1.jpg

3. SOLITAIRE CHESS

Alapvető sakktudást igényel a játék: elég annak ismerete, hogyan mozognak a bábuk. A cél az, hogy a kártyán megadott pozícióból kiindulva úgy lépjünk a bábukkal, hogy a végén csak egy versenyző maradjon. Minden lépésnél ki kell ütni egy bábut. 

solitairechess1_meretezve.jpg

4. TURNSTILE

010034.jpg

A kártyákon megadott infóknak megfelelően felállítjuk a táblára a bábukat és a forgóajtókat. A cél az, hogy a bábuk a saját sarkukba jussanak. Egyszerre egyet léphetnek, a forgóajtót egy bábu mozgathatja.

A Thinkfun játékok a Providajáték honlapján most leértékelve kaphatók.

Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol sok-sok további ötletet, tippet találtok. 

Hírlevelemre a blogfelület jobb oldalán tudtok feliratkozni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr8813121734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása