Tutumutti

Itt van, megjött Bagaméri!

Egyszerűen és nagy örömmel elkészíthető fagylaltos faliképek

2017. június 25. - Tutumutti

A fagyitéma pont olyan nyerő nyáron, mint a szivárvány tavasszal. Szerintem a gyerekeknek általában van egy elképzelésük arról, hogy is néz ki az ideális fagylalt. Ezzel a nagyszabásúnak erős túlzással sem nevezhető, kicsik számára is elsöprő győzelemmel végződő projekttel a képzeletből könnyen lehet valóság - már ha nem a csavaros verzióban gondolkodunk. :)

1_3.png

A világ legegyszerűbb, (szerénység nélkül legyen mondva) elronthatatlan fagyireceptje a következő: 

1. Pont kéznél volt egy nagyméretű barna boríték, ebből készült a tölcsér, rövid filctollas utómunkával. 

2. A vattapamacsokat már nem volt ilyen könnyű beszerezni. DM-ben, Rossmannban nem találtam színes vattalabdákat. Végül egy kis háztartási boltban bukkantam rá a Septona márkára. Közben rájöttem, hogy az Auchanban is kapható a Bella Cotton márkanévvel fémjelzett termék.

3. Szükség van még jóóóó sok hobbiragasztóra.

4. Igény szerint konfetti is ragasztható a vattapamacs tetejére (színes cukorgyöngy gyanánt).

Annyira jó megfigyelni, hogy ugyanazokból az eszközökből és végkifejletekkel mennyire más alkotások születnek a gyerekeim eltérő természete miatt! Akárcsak Bagaméri, ők is maguk mérték a fagylaltjukat... :)

Egyeske:

A képzelet szárnyán szárnyaló, felhők közt lebegő művészember, a Mackó alkotása kifejezi azt a vágyat, hogy még-még-méééég több gombócot vetessen magának:

2_3.png

Ketteske:

A fehérgalléros Gengszter, aki mindig is két lábbal állt a földön, mondhatni olyan egyenes, mint a bot... nos, ő az alapos, letisztult, szimmetrikus megoldások híve:

3_3.png

A gombócok relatív alacsony száma miatt hamar végzett, így egy második, hasonlóan precíz kompozíciót is készített:

4_3.png

"Dolgozni csak pontosan, szépen..." :)

Hármaska:

A Cica pedig teljesen önállósította magát (tipikus harmadik gyerek). Azt hiszem, már írtam róla, hogy ha ő csinál valamit, akkor azt nagyon csinálja. Most sem hazudtolta meg magát, abszolút felismerte a "feladatban" rejlő lehetőségeket:

5_2.png 

Így élünk mi. :)

További fagyis és egyéb nyári kreatív ötletekre bukkanhattok, ha megtekintitek Summer with Kids nevezetű Pinterest albumomat.

Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok. Napi rendszerességgel frissülő Facebook oldalamon további ötleteket, érdekességeket találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr1412562643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása