Tutumutti

Piros játékóra

2017. február 07. - Tutumutti

A középső gyerkőc (a Gengszter) egyik este piros órát kért. Másnap hozzáláttunk és ez lett belőle:

piros_jatekora.jpg
Mert persze akkor már 3 kellett.
Bocs, hogy ilyen viseltesek a fotón lévő órák... Legalább látszik, hogy bevált az ötlet, szeretnek velük játszani a gyerekek.
A recept hozzávalói:
  • Kartonpapír
  • Tetszőleges (=piros) színes papír
  • Jancsiszög
  • Az óra szélére körben számok / habkarton formák / kis matricák / csipeszek / kis figurák / bármik, amiket szívesen feláldozunk
  • Körző vagy tányér a kör megrajzolásához
  • Ceruza
  • Olló
  • Ragasztó (stift)
Be kellene szereznem egy körzőt. Ennek hiányában a köröket tányérral, pohárral rajzoltam. A vágás az én feladatom volt, és őszintén bevallom, hogy előre elvégeztem, amíg ők óvodában / bölcsiben tépázták az edzett pedagógusok idegeit. Így a kreatívkodáskor ivadékaim hamarabb elértek a boldog végkifejlethez.
Egy vastag kartonból vágtam ki a hátlapot és az akasztót (egyben). Az akasztó nagyon hasznos, így pl. az ágyuk fölé biggyeszthetik vagy szalagra fűzhetik a gyerekek az órát. A kicsik persze később letépték, ez van, de így is nagyon elégedettek, és ez a lényeg. :)
Aztán jött a szigorúan piros, kerek előlap, amit a gyermek bőszen ráragaszt a kartonra. A mutatókat jancsiszöggel rögzítettük. Az óra szélén szerepelhetnek kézzel írt számok, matricák vagy bármi más, akár csipeszeket is csíptethetünk a számlapra. A mi habkartonos / lányos verziónknál arra kellett ügyelni, hogy a mutatók ne érjék el a habkartont, mert úgy beleakadnak és nem lehet tekergetni őket. A kisfiam órájára a nagyfiam készítette a majmos dekorációt.
Kicsit csálé, kicsit gyűrött, de a mienk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr2512188814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása