Tutumutti

Méhsejtgömbös móka

2017. április 28. - Tutumutti

Kiváló módszer a kreativitás fejlesztésére a köralakok kiegészítése. Ennek a játéknak a legegyszerűbb verziója az, ha felrajzolunk pár kört egy lapra és megkérjük szemünk fényét, hogy egészítse ki tetszése szerint. Ekkor ő elkezd labdát, napocskát rajzolni, később kombinál több karikát: így születik a hóember, autó stb. Egy fokkal izgalmasabb a helyzet, ha kör alakú matricákat kap, amiket ő helyez el a lapon, aztán ceruzával kiegészíti az ábrát.

Ebből fehéret is, színeset is beszerezhetünk papírboltban. Vagy - mint mi - ilyet az Ikeában kemény 195 Ft-ért:

omattligt-matricak-vegyes-szinek_0456644_pe604222_s4.JPG

De lépjünk is tovább a 3. dimenzió irányába! Ehhez a díszcsomagolásra szolgáló méhsejtgömbre lesz szükségünk, amiből egy csomagot 995 Ft-ért vesztegetnek:

visionar-diszcsomagolas-dekoracio-db-vegyes-szinek_0210908_pe364664_s4.JPG

Villámgyors, de látványos alkotásokat készítettünk tegnap. Így sikerültek:

mehsejtgombos_moka.png Bár a méhsejtgömbök hátoldala öntapadós, a biztos rögzítésükhez kétoldalú ragasztóra is szükség volt. A két képhez az összes méhsejtgömböt felhasználtuk, de matrica még maradt bőven. Érdemes szétnézni az Ikea papírárui között, egyre színvonalasabb a kínálat. A színes szemeket az Imaginariumban vásároltuk, fekete színben papírboltban is beszerezhetők.

A Djeco kínálatában találhatunk hasonló dekorációkat. Négy darabos csomagban kaphatók, vastag karton lapon, különlegesen szépen illusztrált, igény szerint színezhető képekkel. Nálunk a léggömbös verzió feszít a gyerekszoba falán - színezés nélkül, mert így is nagyon klassz. Próbáltam lefotózni, de a szomorkás időjárás miatt elég sötét lett a kép, pedig normál esetben világos és vidám, úgyhogy majd egy szép napon bemutatom a gyerekszobánk falát egy külön posztban.

dj-lighter_than_air-500x500.jpg

djeco-colouring-surprises-very-chic-1-dj09647-daisydaisybrighton.jpg

Még gazdaságosabb, bár kicsit melósabb alternatívát kínál az alábbi megoldás:

printable-hot-air-balloon-paper-craft-for-kids.jpg

A termékek linkjeit a képekre kattintva érhetitek el.

Amennyiben tetszett a poszt, köszönöm szépen, ha megosztjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr3612459747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása