Tutumutti

Hagyjál lógva!

15 tipp a gyerekek műveinek kihelyezésére

2017. március 23. - Tutumutti

A gyermeki kreativitás fejlesztéséről szóló posztban utaltam már arra, milyen nagyszerű érzés együtt tevékenykedni gyermekeinkkel. Jó látni, ahogy elmélyülten ragasztanak-festenek, aztán pedig büszkén mutatják az elkészült alkotást. Ezzel azonban koránt sincs vége a projektnek! Hiszen ha már elindultunk a kreatívkodás rögös útján, további igen fontos kérdések merülnek fel. Ezek egyike például az, hogy:

mi legyen az elkészült remekművel, imádott ivadékunk munkájának gyümölcsével, büszkeségének tárgyával?

Mert ugyebár nem süllyeszthetjük csak úgy egy fiók mélyére, vagy száműzhetjük egy dossziéba, miközben falainkon számos egyéb (mégcsak nem is rokon) művész képei feszülnek! 

Így aztán marad az a lehetőség, hogy valamilyen formában teret engedünk annak a jogos gyermeki igénynek, hogy verejtékes munkája eredményével látogatóinknak is elbüszkélkedhessen. Nem beszélve arról, hogy családunk is szeretettel nézegeti majd a remekművet, nosztalgiával felidézve az alkotás élményét.

15_tipp_a_gyerekmuvek_kihelyezesere.png

Lássunk jó pár fantáziadús példát az internet feneketlen katlanjából!

1. Ezen a vidám parafatáblán nemcsak a gyerekek alkotásainak, de az órarendnek, tanuláshoz kapcsolódó cetliknek is jut hely:

gyerekkepek_kihelyezese_1.jpg

2. A csíptetős írótáblák előnye, hogy sokféle színben és anyagból kapható, így könnyen kiválaszthatjuk a lakásunk stílusához illeszkedő darabokat. Beszerezhetők a papírboltokban és az Ikeában itt.

gyerekkepek_kihelyezese_2.jpg

gyerekkepek_kihelyezese_3.jpg

3. Dekortapaszos kerettel olcsón különleges és vidám fali dekorációt készíthetünk, és - türelmes munkával, ügyes kézzel - jó eséllyel a vakolat bontása nélkül lehúzhatjuk a falról a tapaszokat, ha meguntuk ezt a megoldást. Saját keserves tapasztalatomat is szeretném megosztani: ha szeretnénk megőrizni a falfesték épségét, a kép rögzítésére a rágószerű gyurmaragasztót semmiképpen se használjunk, mert olajszerű foltot hagy a falon, a kétoldalú ragasztó pedig leszedi a festéket. Nálunk a papír ragasztótekercs vált be legjobban (maszkolószalag, festőszalag néven is fut), amit karikára formázva kétoldalú ragasztóvá alakítottunk és a kép hátuljára rögzítettünk (nem túl dizájnos, de ki látja?).

gyerekkepek_kihelyezese_4.jpg

4. Hát persze, hogy az Ikeának is van ehhez a témához egy-két szava! Dignitet függönysín és Fintorp sín debütálása a gyerekszobában:

gyerekkepek_kihelyezese_5.jpg

gyerekkepek_kihelyezese_10.jpg

gyerekkepek_kihelyezese_6.jpg

5. Az egyszerű fehér keretek a bennük lévő színes képek és a körülöttük felhelyezett egyéb dekorációk miatt egyáltalán nem unalmasak:

gyerekkepek_kihelyezese_7.jpg

6. A táblafalas verzió nagyon egyedi, bár szerintem vétek ilyesmire pazarolni. A mellette lévő függőleges változat pedig kisgyerekes családoknál nem ajánlott. De ugyebár ízlések és pofonok különbözők...

gyerekkepek_kihelyezese_9.jpg

7. Nadrágakasztó új szerepben:gyerekkepek_kihelyezese_8.jpg

8. Szög, szalag, csipesz, szevasz! :)

gyerekkepek_kihelyezese_11.jpg

gyerekkepek_kihelyezese_13.jpg

9. Még mindig csipeszes:

gyerekkepek_kihelyezese_12.jpg

10. A csipeszeket és a képkereteket kombinálni is lehet, így könnyen cserélhetők a termékeny művész alkotásai:

gyerekkepek_kihelyezese_15.jpg

Itt táblafestékes verzióval bonyolódik a helyzet:

gyerekkepek_kihelyezese_14.jpg

11. De a képkeretes megoldásoknak csak a józan emberi ész szabhat határt, itt például az egyik képen üres, a másikon parafatáblával kombinálták:

gyerekkepek_kihelyezese_18.jpg

12. Személy szerint vérezne a szívem, ha a gyerekek eredeti munkái a kukában landolnának. De lehet, hogy fogom én ezt még másképp látni, ha nagyobb lesz a három poronty és felhalmozódnak a relikviák! Viszont el kell ismerni, hogy az alábbi megoldás nemcsak praktikus, hanem igen tetszetős is:

gyerekkepek_kihelyezese_16.jpeg

gyerekkepek_kihelyezese_19.jpg

13. Ha az egyetlen szűk keresztmetszetünk a szabad falfelület, terjeszkedjünk a szabadban. :) 

gyerekkepek_kihelyezese_17.jpg

14. Itt fontos a sorrend: először lamináljunk, és csak utána együk le! :)

gyerekkepek_kihelyezese_20.jpg

15. Igazán bevállalósak a falra is festhetik a kereteket. Ez a megoldás a gyerekfirka eltüntetésére is alkalmas:

gyerekkepek_kihelyezese_21.jpg

A saját megoldásainkkal hamarosan jelentkezem!

A fenti képeket megtaláljátok ebben a Pinterest albumban.

Ha tetszett a poszt, köszönöm szépen, ha megosztjátok.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr712364291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása