Tutumutti

Pro-kontra: Kreatív eszközök tárolása

Hogyan tároljuk a gyerekek kézműves felszereléseit stílusosan és praktikusan?

2017. február 09. - Tutumutti
A ceruzák, kréták, ecsetek stb. tárolására sok szép példával találkozhatunk a nagyvilágban. De miért is merül fel ez a téma? Az nem is kérdés, hogy nem szerencsés a rengeteg rajzeszközt szanaszét vagy ömlesztve tárolni. Milyen jó lenne, ha szép rendezetten mindig asztalnál / kéznél lennének, hogy csemeténk, ha jön az ihlet, rögtön tollat tudjon ragadni. Persze ne pont az asztalon legyenek, mert akkor ott nem marad elég hely a szabad alkotásra. 
Nekünk, anyukáknak sem mindegy, hogy be kell-e kapcsolódnunk a festékek keresésébe vagy a gyerkőc önállósítja magát. De annak is örülünk, ha magasan van a felszerelés, hogy a féléves Péterke ne a zsírkrétát kezdje szopogatni egy óvatlan pillanatban. 
Akkor hát (hol van Boribon?) mi a helyes megoldás?
kreativ_eszkozok_tarolasa.jpg
A két fő irányvonal:
1. Falra helyezett tárolók:
A jó öreg Ikea Fintorp:

project-desk-in-craft-room-3.jpg

Csak egy fogas, pár ibrik és kész is:

hang-supplies-from-buckets.jpg

A befőttes üvegek kiválóan alkalmasak a rendszerezésre. Egy gond van velük csupán: az, hogy törékenyek. Ezért inkább érettebb művészeknek javasoltak, ellenkező esetben válasszunk inkább műanyagot.

officejars2.jpg

 

beadboard-school-supply-caddy.jpg

Mehet bele gyöngy, üveggolyó, Kinder tojásból származó apróság, szalagok, bármi:

organizing-ideas-for-kids-craft-and-art-supplies-in-a-playroom-or-familyroom.jpg

Az átlátszó üvegeknél a felirat nem funkcionális, inkább csinos dekorációs elem:

fekete-cimke-matrica-uvegen.jpg

Mi még messze járunk attól, hogy beáldozzunk egy kis műanyag kedvencet a design oltárán, de egyszer azért szívesen kipróbálnám:

childs-bedroom-craft-jars.jpg

A fémdobozok személyes kedvenceim. Egyediek, jól variálhatók, tetszőleges színre festhetők, vidámak. A paradicsom konzervtől a tápszeres dobozon át a festékes bödönig sokféle méret közül választhatunk. A hátrányuk csak annyi, hogy (ezen a képen legalábbis) fixen rögzítve vannak, így ha a gyermek mégis inkább a konyhaasztalon kívánja kiélni kreatív hajlamait, akkor nem viheti az egész vödröt magával.

5b06580f04c4951dd902f1ce4f6130a6.jpg

Így is szépek:

sm-martha-paint-6.jpg

2. Hordozható megoldások:

Milyen jó is lenne egy ilyen Ikea Raskog zsúrkocsi a teraszra! Ha biztos lehetnék benne, hogy a két kis Büdösbogár nem szánkázik le vele a lépcsőn... Még kisebbeknél fennáll a korábban már említett veszély, hogy az alsó polc komplett tartalma a baba orrában /szájában tölti be kreatív funkcióját. De pár év múlva biztosan megvalósítjuk!

organize-kids-art-supplies-pin.jpg

ideas-to-organize-kids-art-and-craft-supplies-using-the-ikea-raskog-utility-cart-in-cream.jpg

Az emeletes állványok (gyümölcstálak, fürdőszobai tárolók) praktikusságához nem fér kétség. Ha nincs elég helyünk, terjeszkedjünk függőlegesen!

tiered_caddy.jpg

img_9904.jpg

Tavaly komoly erőfeszítéseket tettem arra vonatkozóan, hogy beszerezzem ezt a vödörbe való textilt, aminek az eredeti funkciója a kisebb kerti szerszámok tárolása. Sajnos nem találtam ilyet. Ha esetleg van tippetek arra vonatkozóan, hogy Magyarországon hol kapható, annak nagyon hálás lennék, mert már elképzeltem ezt a vödröt a kertben egy pokróccal és három elmélyülten alkotó kisgyerekkel egy árnyas fa alatt...

dscf6043.JPG

 
Még egy kis plusz infó az IKEA háza tájáról: IKEA Family kártyával a bézs színű Raskog zsúrkocsi 9.990 Ft-ért, a szürke Fintorp evőeszköztartó vödör 495 Ft-ért kapható februárban az Örs vezér téri áruházban. Az ajánlatokról itt tájékozódhattok.
A fenti képek forrásait a fotókra kattintva érhetitek el, és a fotók ebben a Pinterest albumomban is megtekinthetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://tutumutti.blog.hu/api/trackback/id/tr712236104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása