Folytatódik a bűvös 13 sorozat, az első rész a kis korkülönbség előnyeiről itt érhető el.
Következik a gyermekétkezés témája. Vigyázat! Túlzásoktól a legkevésbé sem mentes alapigazságok következnek! :)
- Azon ételek közös halmaza, amit három gyerek elfogyasztani hajlandó, mikroszkopikus méretű.
- A gyümölcsök íze jelentősen függ a halmazállapotuktól: ugyanaz a darabokban ehetetlen gyümölcs turmixolva ízletesnek mondható.
- Az ételek ízét alapvetően meghatározza a tányér, amiben felszolgálják.
- Ugyanaz az étel, ami Anya tálalásában fogyasztásra alkalmatlan, Apa társaságában ehető minőségű.
- A gyermek étvágyát kritikusan befolyásolja idegállapota.
- A közösen (gyermeki segítséggel) készített ételek szívesebben fogyaszthatók.
- Amit Anya főz, az általában nem finom (kivétel a rántott hús, rántott halrudacska és a rántott patiszon, ja, és persze a tejbegríz meg a palacsinta).
- Az az étel (különösképpen a zöldség), ami tizenötször fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult, tizenhatodszorra ímmel-ámmal ehető, a továbbiakban pedig egyre finomabb lesz.
- Azt, hogy egy étel ehető vagy sem, jelentősen befolyásolja a megnevezése. A párizsi csirkemell például fogyasztásra teljességgel alkalmatlan, de ugyanez az étel rántott husi néven tálalva mennyei eledelnek számít.
- Egyszerre annyi ételt érdemes szánkba venni, amennyi éppen nem fér bele.
- A felesleges ételtől pedig természetesen meg kell szabadulni.
- Ha egyszer már megízleltük egy étel/ital kevésbé egészséges alternatíváját, a továbbiakban a korábbit képtelenek leszünk megemészteni. Például kakaó helyett már nem lesz jó a tej, chips helyett soha többé nem lehet kölesgolyót enni.
- Azt az újfajta eledelt, amit a testvér fintorogva fogyaszt, meg sem érdemes kóstolni.
Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok.
Ajánlom figyelmetekbe rendszeresen frissülő Facebook oldalamat, ahol sok-sok további ötletet, tippet találtok.
Havonta érkező hírlevelemre a blogfelület jobb oldalán tudtok feliratkozni.